Instalación en Espai 13

proyectos, contaminaciones y colaboraciones

Jornades «Confrontant Conceptes en l’Art i l’Antropologia»


10, 11 i 12 de Juny de 2015. Laboratori d’ Antropologia, Facultat de Geografia i Historia. Universitat de Barcelona, 1a Planta, Carrer Montalegre 6.

Les jornades Confrontant Conceptes en l’Art i l’Antropologia (Encountering Concepts in Art and Anthropology) són les primeres del grup de recerca GRAPA/GRECS (Grup de Recerca d´Antropologia de les Pràctiques Artístiques/Grup de Recerca en Exclusió i Controls Socials), en col·laboració amb el grup de recerca VANEASA (Visual Anthropology section of the European Association of Social Anthropologists).

El tema de les jornades és la relació entre la pràctica artística contemporània i l’antropologia. Després de dècades de pràctiques experimentals d’intercanvi entre l’art i l’antropologia, creiem que ha arribat el moment de reconèixer els malentesos que de vegades s’han generat. Hem considerat que és un bon moment per discutir, des del punt de vista de l’antropologia, sobre quins són els conceptes amb els quals es treballa en aquests processos experimentals. Potser antropòlegs i artistes usem els mateixos conceptes de maneres diferents?

L’objectiu és discutir alguns d’aquests conceptes, precisament per la seva ambigüitat: Cos, Mètode, Treball, Creativitat, Recerca, Participació, Exclusió, Institucions, Arxius. La finalitat no és produir definicions, sinó discutir sobre els problemes que aquests conceptes generen.

Les llengües vehiculars de les jornades seran el català i el castellà pel dia 10 de juny i l’anglès pels dies 11 i 12 de juny.

Per participar en la jornada del 10 de juny ens podeu enviar un correu a grapa.info.grapa@gmail.com per tal que us puguem compartir els materials a partir dels quals treballarem.

Cartel Jornadas GRAPA

Programa Jornades GRAPA

,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *