Instalación en Espai 13

proyectos, contaminaciones y colaboraciones

En Residència a l’Institut Doctor Puigvert (I)

Alumnos bordando palabras relacionadas con el textil

Nuestro proyecto empezó con una pregunta: ¿Quién de nuestro entorno tiene relación con el textil?

L’àvia de la Lucia feia vestits de núvia a casa i al taller. A l’àvia de la Clàudia li agrada cosir i a ella també i fa mitja, ganxet i cus a màquina. La tieta de l’Abril li fa vestits i samarretes i ella va aprendre a cosir amb la màquina i fer mitja. A l’àvia de la Joana li agrada, però cus més la mare. A la Gisel·la de petita li agradava dissenyar roba i omplia llibretes, feia vestits i costura, però ara està més pels dissenys. Una àvia de la Lucia arregla roba i l’altra fa mitja i ganxet. A la Lizzy de petita li agradava cosir i dissenyar roba, però ara no, s’ha cansat i prefereix dissenyar anuncis. A la Lucia una veïna li fa coses de mitja i ganxet. L’àvia del Dani fa ganxet o punt (no sap la diferència) i per Nadal li fa bufandes. L’àvia de la Clàudia cus i de petita feia vestits amb ella per les nines. La Natàlia, quan era petita, l’àvia cosia fundes de coixí i feia ganxet. L’Hugo ens explica que la mare, el pare i l’àvia saben el suficient per arreglar roba, posar parxes, fer vores… A l’Edna li agrada fer polseres amb fils. Altres van cosir a l’escola fent murals brodats. Les profes també tenen molts records familiars relacionats amb el tèxtil.

BLog En residència als instituts
Cosint al Doctor Puigver amb els alumnes
Taller tèxtil a l'institut Doctor Puigvert
Art tèxtil amb els alumnes del Doctor Puigvert
Art textil, institut Doctor Puigvert
Collage tèxtil - mapa conceptual amb adolescents
Modista parla de la seva feina amb Zara
Documental Fíos Fóra
Treballadores xineses de la confecció
Documental China Blue

Pasamos de lo personal, de los recuerdos, a lo global: ¿quién hace nuestra ropa? ¿Cómo? ¿Dónde? Aparecen nuevas palabras.

Tristesa, 5 cts dòlar/hora, perill, llàgrimes, sentiments, abús, per què, feminisme, valentia, empatia, força, sou, exclavitud, culpa, dificultad, resignació, diners, esperança, condició, violència, por, homes, pobresa, lleis, ajuda, raó, texans, misèria, religió, injusticia, manifestació, creences, empatia, desigualtat, dur, intents, treball en equip, donar la cara, artesà, llibertat, masclisme, 220 kg, privilegis…

Alumnos del Instituto Doctor Puigvert
Fotos: Mercè Gaja
,